drie boeken #151: Dewi Van De Vyver

“Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in waarom wij leven in de wereld waarin we leven. Vaak ben ik op zoek gegaan naar literatuur waarin ze een andere maatschappijvorm bespreken.”Dewi Van De Vyver (1980) is mijn gast in deze aflevering.

Ik praatte met haar op het moment dat ze CEO van Flow Pilots was, een bedrijf dat digitale oplossingen voor bedrijven ontwikkelt. In 2011 startte ze het bedrijf mee op, in 2019 werd ze CEO. In 2020 werd ze verkozen als ICT Woman of the year. In september 2022 maakte ze bekend dat Flow Pilots overgenomen wordt door het Hasseltse infotechbedrijf ACA Group en dat ze zelf stopt als CEO. Bij de opname van ons gesprek was daar dus nog geen sprake van. Op het einde hebben we het wel even over haar toekomst.

Ik ging langs bij Flow Pilots, op de 10de verdieping van een gebouw aan de Rooseveltplaats in Antwerpen. We gingen zitten in een vergaderzaal om over haar carrière en haar boeken te praten. Ze vertelt hoe intens lezen voor haar is, hoe ze opgroeide in een gemeenschap van getuigen van Jehova. Ze vertelt over haar autismespectrumstoornis, en hoe die haar leidinggeven en haar werkvloer beïnvloedt. En je hoort hoe ze zeer emotioneel wordt als ze vertelt over haar tweede boek. Een gesprek over je anders voelen dan anderen, ondernemen, initiatief nemen en betrokken zijn op de wereld.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Dewi Van De Vyver.

de boekenkast van Dewi Van De Vyver


Ik ben als kind opgegroeid binnen Jehova’s getuigen, dus binnen een gemeenschap met een heel duidelijk beeld van wat je pad is. Toen ik 11, 12 jaar was, op het kantelpunt dat je een individu begint te worden, is mijn mama daar uit gegaan. In Hasse Simonsdochter heb ik de elementen gevonden om mij bewust te zijn van: ik kan zelf kiezen.

1. Thea Beckman: Hasse Simonsdochter. Bestel hier (affiliate)


“Door het boek Morgen is blond is mijn fascinatie voor toekomstdenken gestart.”

2. Maria Jacques: Morgen is blond


3. Caroline Criado Perez: Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Thea Beckman 

-Harry Mulisch: De ontdekking van de hemel

-Katrine Marçal: Mother of Invention

-Griet op de Beeck: Het beste wat we hebben 

-John Kotter: Our iceberg is melting

-Naomi Alderman: The Power

-David Epstein: Range. Why generalists triumph in a specialized world


Links:

Flow Pilots

-Dewi Van De Vyver op twitter

“Doordat je anders besnaard bent, speel je een andere tune. Omdat ik ASS heb, kijk ik ook anders naar de dingen.”


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s