drie boeken #145: Michèle Cuvelier

“Toen ik de ochtendshow op de radio presenteerde, stopte ik met lezen. En dat was een teken aan de wand, een kanarie in de koolmijn. Als ik stop met lezen, wil dat zeggen dat ik ergens naast mijn kwestie bezig ben.”Michèle Cuvelier (1992) is radiopresentatrice. Ze studeerde woordkunst in Antwerpen en kwam al snel bij Studio Brussel terecht. Daar presenteerde ze verschillende programma’s waaronder Zender, en van 2019 tot 2021 De Ochtend. Ze maakt ook muziekprogramma’s voor Canvas en heeft een eigen podcast gemaakt: Hey Paul, over de vraag die ze wilde stellen aan Paul McCartney.

Ik zocht haar op in het appartement in Schaarbeek waar ze woont samen met haar vriend en haar kat, én waar ze een Franstalige buurvrouw heeft die we ook tijdens dit gesprek leren kennen. Ze vertelt over haar vader die haar stimuleerde om te lezen, en die haar nog steeds boeken cadeau doet. Over les én feedback krijgen van Bart Moeyaert. Over dikke boeken en disfunctionele gezinnen

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Michèle Cuvelier.

“Ik duik graag head over heels diep en lang in dingen. Ik heb graag dat een boek stevige kost is. Ik wil in een universum getrokken worden.”

de boekenkast van Michèle Cuvelier


“Ik las De correcties en ik wist: dit wordt mijn lievelingsboek. De personages, daar viel ik als een blok voor, omdat ze allemaal iets met mij deden. Er lopen ook verschrikkelijk rottige kutpersonages in rond: I love it.”

1. Jonathan Franzen: De Correcties. Bestel hier (affiliate)


“Het boek De gevleugelde kat heb ik van mijn papa gekregen. Hij was er heel fel mee bezig dat zijn dochters de juiste bagage kregen. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik denk dat boeken geven een manier is om toch een goede indruk in iemands leven na te laten, ook al zie je die maar twee keer per maand.”

2. Isabel Hoving: De gevleugelde kat. Bestel hier (affiliate)


“Ik houd van een heel mooi uitgewerkte, lenige, beeldende taal.”

3. Julio Cortázar: Rayuela. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Jonathan Franzen: Kruispunt 

-Jonathan Franzen: Zuiverheid

-Jonathan Franzen: Vrijheid

-Jonathan Franzen: De 27ste stad

-Gabriel García Márquez

-Marcus Pfister: De mooiste vis van de zee

-J.K. Rowling: Harry Potter

-Carlos Ruiz Zafón: De schaduw van de wind

-Bart Moeyaert: Broere

-Jeroen Olyslaegers


Links:

-podcast Hey Paul

-podcast: de drie boeken die je moet gelezen hebben volgens Bart Moeyaert

-film La grande bellezza

het borstbeeld van Julio Cortázar in BrusselRedactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s