drie boeken #141: Ann Claes

“Op vakantie heb ik altijd boeken bij waarvan ik iets leer: wat kan ik daarmee? maakt mij dat een beter mens?”


Ann Claes is de CEO van modebedrijf JBC. Ze leidt het bedrijf samen met haar broer Bart. Het heet niet meer JBC, het heet Claes Retail Group, en bevat behalve JBC ook Mayerline en CKS, wat ze overnamen in volle coronacrisis.

Het hoofdkwartier van het bedrijf is in Houthalen, en daar hadden we afgesproken voor dit gesprek. In een zaaltje waar niet alleen een tafel en stoelen staan, maar ook een kleedhokje.

Ann Claes vertelt over het managementboek dat ze na vele jaren opnieuw las en zo goed vond dat ze het onmiddellijk gaat beginnen toepassen in haar bedrijf. Over hoe het is om als bedrijfsleider bovenaan te staan, en niemand boven je te hebben. Over het familiecharter van het bedrijf – ze hebben een familiecharter. Over je best willen doen, én over goed willen doen. En over hoe Dimitri Verhulst haar met een boek terugbracht naar haar kindertijd.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Ann Claes.

“Ik ben begonnen bij mijn vader, heb gewoon op de winkelvloer gestaan. In het begin deed ik alles zelf, maar toen het team groter werd, moest ik ineens leiding geven. Ik dacht: ik heb dat niet geleerd, moet ik dat nu zomaar kunnen? En toen zag ik het boek De zeven eigenschappen staan en dacht ik: misschien kan ik daar iets van leren.”

de boekenkast van Ann Claes


“Ik heb het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap herlezen tijdens mijn week vakantie, en ik ga er nu mee aan de slag, als leidraad hoe ik mijn team kan organiseren om toch wat verantwoordelijkheden over te dragen.”

1. Steven Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Bestel hier (affiliate)


“Het boek Start to sleep heb ik gekregen van mijn man in een periode dat ik echt slaapproblemen had. Ik voelde mij op het einde van de week echt een zombie. Bovendien reisde ik die tijd vaak naar het verre Oosten, en door de jetlag werd mijn slaapprobleem alleen maar erger.”

2. Annelies Smolders: Start to sleep. Bestel hier (affiliate)


“Ik herken in De helaasheid der dingen zoveel van hoe de wereld rondom mij als kind was. Mijn grootmoeder woonde in een klein straatje met allemaal zussen naast elkaar, en tante Paulien had het café overgenomen.”

3. Dimitri Verhulst: De helaasheid der dingen. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Pieter Aspe

-Griet Op de Beeck: Kom hier dat ik u kus 

-Tom Lanoye

Steven Van Belleghem 

-Dimitri Verhulst: De laatste liefde van mijn moeder 

-Lize Spit: Het smelt 

-Lize Spit: Ik ben er niet 


Links:

-de website van JBC


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s