drie boeken #134: Jaouad Alloul

“Mijn eerste boeken die ik las waren zelfhulpboeken, omdat ik veel hulp nodig had.” (lacht)Jaouad Alloul (1985) is zanger en theatermaker. Hij is van Marokkaanse afkomst, studeerde ooit voor chocolatier, maar werd artiest: zanger,  danser, presentator, regisseur. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen waaronder Zeemeermin en De meisje, hij maakte podcasts en heeft een muziekalbum uitgebracht onder de naam Jaouad: Messias. Hij werd bekend in Vlaanderen door zijn opvallende deelname aan De Slimste Mens ter Wereld.

We hadden afgesproken bij hem thuis in Elsene, zijn vriend Jeroen opende de deur en even later kwam ook Jaouad de kamer binnen. We gingen zitten aan de livingtafel, net voor een boekenrekje dat aan de muur hing. 

Ons gesprek ging over zelfhulpboeken en over het moment waarop hij zelfvertrouwen kreeg als artiest. Over het boek dat hij kocht op de luchthaven van een Spaans eiland. Over extatic dance, zelfaanvaarding en hedonisme. En hij vertelt over zijn treinontmoeting met de schrijver van één van zijn drie boeken.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jaouad Alloul.

“Er zijn zo weinig auteurs met mijn achtergrond, dat je niet anders kan dan geïnteresseerd zijn als er iemand met talent iets uitbrengt.”

de boekenkast van Jaouad Alloul


“Wat mij triggerde in Verkruimeld land was het ongewoon poëtische taalgebruik. Soms vind ik het wel leuk om te verdwalen in woorden, omdat ik in het leven heel snel over dingen ga.”

1. Aya Sabi: Verkruimeld land. Bestel hier (affiliate)


Ik heb altijd een fascinatie gehad voor mensen die succes hadden, succes als in: ik ben blij met mezelf, met wie ik ben, en ik toon een authentieke versie van mezelf aan de wereld.”

2. Amy Morin: De 13 geboden. Dertien dingen die mentaal sterke mensen niet doen. Bestel hier (affiliate)


“Wim Peumans moedigt in dit boek iedereen aan om een bondgenoot te zijn van LGBTQ-moslims.”

3. Wim Peumans: Habibi. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Paul van Ostaijen


Links:

de website van Jaouad Alloul

Eind van ons Latijn voor De Buren


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s