drie boeken (De Tijd 7): Elise Vanaudenhove

“Ik hou van boeken, ik hou van papier, ik hou van het vasthouden van het fysieke boek, ik hou van de geur van boeken, en ik hou ook enorm van boekenwinkels.”


Elise Vanaudenhove (1968) is de CEO van Bristol Euro Shoe Group NV, kortweg Bristol.

In de jaren 90 werkte ze een eerste keer voor het familiebedrijf Bristol, daarna ging ze in de reclame werken en opende ze een Bed & Breakfast, om in 2016 opnieuw in Bristol te stappen en uiteindelijk de leiding te nemen over het bedrijf.

We hadden afgesproken bij haar thuis, in Beverlo, deelgemeente van Beringen. Iets verderop aan het Albertkanaal is het grote distributiecentrum van Bristol.

We gingen zitten aan de grote keukentafel, met uitzicht op de tuin, rondom ons sloop af en toe een kat. In de ruimte ernaast, een zitkamer, zag ik een kast met boeken staan. Ze schoof haar laptop opzij, nam een stapel boeken vast en we begonnen.

In ons gesprek vertelt ze over haar levensboek. Over haar vader, die een veellezer was, en de vraag of ze de leesmicrobe doorgegeven heeft aan haar kinderen. Het gaat over hoe je een bedrijf met zoveel afdelingen en winkels gerund krijgt, en over haar zwaarste periode als manager, de lockdown tijdens de coronacrisis, je hoort de emotie in haar stem als ze het vertelt.

Verder gaat het over onkruid wieden in haar tuin, de functie daarvan. Ik vroeg haar wat ze het moeilijkste vindt in haar job als CEO.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Elise Vanaudenhove.

“Ik ben een gevoelig persoon. Zingeving is voor mij belangrijk. Dat is ook iets wat ik bij mezelf regelmatig toets: is wat ik op dit moment aan het doen ben zinvol voor mij?

de boekenkast van Elise Vanaudenhove


“De alchemist is mijn levensboekje. Ik heb het op mijn 16de cadeau gekregen van mijn vader. En het was voor mij een beetje thuiskomen. Alsof iemand mijn visie op het leven had neergeschreven.”

1. Paolo Coelho: De alchemist. Bestel hier (affiliate)


“Voor mij was de kennismaking met mindfulness een eye-opener. Als manager kom je in zeer stressvolle situaties, je hebt dikwijls met veel emoties van andere mensen te maken; je denken en je emotionele zijn wordt behoorlijk belaagd, en dan helpen de mindfulnesstechnieken om je daar niet door laten meenemen.”

2. Edel Maex: Mindfullness, in de maalstroom van je leven. Bestel hier (affiliate)


“Wij komen van een heel top-down gestuurde onderneming en we zijn op weg naar het omgekeerde. En het boek Architect van je organisatie is echt inspirerend op dat vlak.”

3. Philippe Bailleur: Architect van je organisatie. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-J.R.R. Tolkien

-Jon Kabat-Zinn

-Philippe Bailleur: Stuck. Trauma in organisaties

-Jonathan Franzen: The corrections


Links:

Bristol

Boekhandel Dominicanen Maastricht

Als kind was ik een boekenwurm. Ik was Lieske in haar hoekske met een boekske. Ik was dan ook helemaal weg van de wereld.


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s