drie boeken (De Tijd 6): Jeroen Lemaire

“Ik lees bijna nooit fictie voor het leesplezier. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie, om iets bij te leren. En dat vind ik het fantastische aan lezen: dat je de tijd neemt om je hersenen te herprogrammeren.”Jeroen Lemaire (1981) is CEO van In The Pocket, een bedrijf dat digitale toepassingen maakt, zoals apps. Hij groeide op in Zedelgem in West-Vlaanderen en studeerde filosofie aan de Universiteit Gent. In 2010 richtte hij samen met twee collega’s In The Pocket op, dat zich richtte op digitale toepassingen via de smartphone. Uit dit bedrijf groeide ook het bedrijf Showpad, dat intussen zijn eigen weg gaat.

Hij schreef een tijd columns voor De Tijd, en hij is de broer van radiopresentatrice Sofie Lemaire, die al eerder te gast was in deze podcast.

Ik ging op bezoek bij Jeroen Lemaire thuis, in zijn villa in Zwijnaarde bij Gent. We gingen zitten aan de tafel naast de keuken om over boeken te praten. Over drie boeken die hem elk iets bijgebracht hebben voor zijn werk als CEO. Hij vertelt over het werk en de uitdagingen bij In The Pocket. Over wat hij niet in de vergaderzaal van In the Pocket wil. Over wat hij zelf het moeilijkste vindt in zijn job.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jeroen Lemaire.

“Het lezen van geschiedkundige boeken is nuttig voor alle ceo’s omdat er veel meer is gebeurd in de geschiedenis dan wat wij nu overhouden uit de geschiedkundige vertelling.”

de boekenkast van Jeroen Lemaire


Het mensbeeld van Houellebecq helpt mij om met mensen om te gaan. Ik denk dat het nuttiger is om de tragische kant van de mensen onder ogen te zien.

1. Michel Houellebecq: Elementaire deeltjes. Bestel hier (affiliate)


“Het zijn juweeltjes van kortverhalen. Borges helpt je om uit te zoomen. Hij kijkt naar een rijker universum, en naar de hele geschiedenis van de mensen. Dat helpt je relativeren en het leven aanvaarden zoals het is.”

2. Jorge Luis Borges: The Aleph and other stories. Bestel hier (affiliate)


“Het meest lees ik boeken over de Romeinse geschiedenis. Bij Caesar kan je veel moderne HR-concepten vinden.

3. Julius Caesar: Oorlog in Gallië. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Rutger Bregman: De meeste mensen deugen

-Roald Dahl

-Anthony Horowitz

-Thea Beckman

-Tom Holland: Rubicon


Links:

In the Pocket

“Ik ben een beetje coaching-resistent. Ik laat mij veel te weinig coachen. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik mijzelf al een paar keer heb kunnen heruitvinden.”


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s