drie boeken (De Tijd 4): Jürgen Ingels

“Ik houd van geschiedenisboeken. Ik vind dat de kennis van het verleden nuttig is voor de toekomst, en mijn job bestaat er voor een stuk in om te zien waar de toekomst naartoe zal gaan, zowel sociologisch als technisch.”Jürgen Ingels (1971) is technologie-ondernemer en oprichter van Smartfin, een fonds waarmee hij investeert in Europese technologiebedrijven. Hij heeft ook een boek geschreven: 50 lessen voor ondernemers (bestel hier).

Zelf begon hij als investeringsmanager bij Dexia Ventures, het risicokapitaalfonds van Dexia. Hij brak door met Clear2Pay, waarmee hij pionierde in financiële technologie. Hij verkocht het bedrijf in 2014 aan het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf FIS. Nu is lid van de raad van bestuur van heel wat bedrijven, en heeft hij zijn eigen investeringsbedrijf Smartfin.

We hadden afgesproken in zijn privé-kantoor in Sint-Katelijne-Waver, in de bar waar hij heel wat belangrijke tijd doorbrengt. Ons gesprek gaat over hoe hij bedrijven vindt om in te investeren, over positieve en negatieve signalen die hem in een richting sturen. Hij vertelt over zijn mislukte praline-avontuur in Zweden en over zijn indrukwekkende verzameling rond ruimtevaart. En hij zegt waar hij het méést trots op is. En het heeft met boeken te maken.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jürgen Ingels.

“Voor mij is ondernemerschap passie en creativiteit maar ook tijdsreductie: als je een creatief idee snel naar de markt kan brengen, heb je meer kans om te winnen.”

de boekenkast van Jürgen Ingels


“Ik lees Eat Move Sleep twee jeer per jaar en ik heb het al aan zeker 200 mensen cadeau gedaan, omdat het op mij een grote impact gehad heeft. Op een heel simpele manier legt hij wetenschappelijk onderbouwd uit wat het effect is van eten, slapen en beweging.”

1. Tom Rath: Eat Move Sleep. Bestel hier (affiliate)


Als ik nu aandelen koop, doe ik dat zelf, ik heb geen private banker, en dat komt omdat ik mij daar goed bij voel, omdat ik door het boek The Stock Market weet hoe je bedrijven waardeert, hoe dat werkt, hoe dat technisch in elkaar zit.

2. Richard J. Teweles, Edward S. Bradley: The Stock Market. Bestel hier (affiliate)


“Ik houd van geschiedenis. Ik vind dat de kennis van het verleden nuttig is voor de toekomst, en mijn job bestaat er voor een stuk in om te zien waar de toekomst naartoe zal gaan, zowel sociologisch als technisch.”

3. Sesam Encyclopedie van de wereldgeschiedenis. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Jürgen Ingels: 50 lessen voor ondernemers

-Andrew Roberts: Churchill: Walking with destiny

-Bart Van Loo: De Bourgondiërs

-Stephen Walker: Beyond


Links:

Smartfin


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s