drie boeken #126: Lynn Van Royen

“Naarmate ik ouder word, kan ik lezen meer naar waarde schatten: ik hoef de gedachten van andere mensen, de bedenkingen die zij al hebben gemaakt, niet allemaal zelf te bedenken; ik kan ze via boeken tot mij nemen.”Lynn Van Royen (1989) is actrice. Je kan haar gezien hebben op televisie in Spitsbroers en Tabula Rasa, in De Twaalf, De dag en in de Duits-Deens-Belgische coproductie The Team. Voor haar rol in Beau Séjour kreeg ze de prijs voor beste actrice in een dramareeks op het televisiefestival in Monte Carlo. Ze is ook te zien in film en theater.

Ze woont in Nieuwerkerken bij Aalst samen met haar vriend acteur Maarten Ketels, met wie ze samen speelde in de reeksen Luizenmoeder en Onder vuur. Ik ging bij hen thuis op bezoek, Maarten deed de deur open en vertelde dat we eigenlijk in Reetveerdegem waren, het fictieve dorp uit De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst, dat geïnspireerd is op Nieuwerkerken.

Lynn en ik gingen op de eerste verdieping zitten, tussen de boekenrekken die Maarten zelf gemaakt heeft, naast een bureau met een grote opgezette vogel erop. Lynn vertelt over de ordening in de bibliotheek, over het boek dat ze knuffelde en waarvoor ze weende toen het uit was, en over de grote klassieker die ze maar niks vond. Het gaat over je eigen pad gaan, acteren, tuinieren, een kind krijgen als je begin de 20 bent en hoe dat haar veranderde.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lynn Van Royen.

de boekenkast van Lynn Van Royen


“De alchemist is mij vijf à zes jaar geleden door drie mensen aangeraden op anderhalve week tijd. En het boek gaat daar ook over: de tekens zien, en dingen herkennen.”

1. Paulo Coelho: De alchemist. Bestel hier (affiliate)


2. Connie Palmen: De wetten. Bestel hier (affiliate)


“Ik kon De schaduw van de wind niet wegleggen, het zuigt je helemaal op. De laatste 100 pagina’s heb ik een paar dagen uitgesteld. En toen het boek uit was, moest ik een beetje wenen, en heb ik het echt geknuffeld ter afscheid.”

3. Carlos Ruiz Zafón: De schaduw van de wind. Bestel hier (affiliate)De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

Rika Ponnet

-Connie Palmen: Jij zegt het

-Sylvia Plath

-Milan Kundera: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

-Samson en Gert (stripreeks)

-Merho: De Kiekeboes (stripreeks)

-Lynn Van Royen: #kleingelukske


Links:

-Lynn Van Royen op instagram


Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com  Music promoted by https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s