drie boeken #28: Erwin Deckers

“Ik lees bijna geen boeken, maar ik beluister er heel veel. Als ik hier in de tuin aan het werken ben, dan zit er altijd een boek in mijn oren.

Erwin Deckers (1970) heeft radiomaken in Vlaanderen fundamenteel veranderd. Eerst met het ochtendprogramma Deckers en Ornelis op Radio Donna, waarmee hij een nieuwe norm zette voor ochtendradio. Daarna door Qmusic mee op te richten, het eerste commerciële radiostation in Vlaanderen. Later werd hij manager bij Qmusic, Medialaan en DPG Media, het bedrijf van Christian Van Thillo waar hij in 2019 stopte, een maand of acht voor ons gesprek. Erwin Deckers heeft mij ooit in dienst genomen bij Qmusic en hij is jarenlang mijn baas geweest.

Ik ken hem als iemand die een brede visie combineerde met een maniakale zin voor detail en een onvoorstelbare beheersing van zijn tijd en zijn agenda. Ondermeer door op een bepaald moment de ochtendshow op de radio te presenteren en tegelijk twee radiostations te leiden. Hoe hij dat voor elkaar kreeg, dat hoor je in deze aflevering, want één van zijn drie boeken gaat over tijd.

Je hoort ook over passie en inspirerende leidersfiguren, over onkruid uittrekken, én dat Erwin Deckers eigenlijk bijna nooit boeken leest.

Deze aflevering is opgenomen in volle coronacrisis, dus op afstand. Erwin zat thuis in een soort rommelkot van zijn huis in Vechmaal bij Heers in Limburg. Ik zat bij mij thuis in Gent in de eetkamer.

“Als ik lees, dan is het om bij te leren.”

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Erwin Deckers.

Luister hier naar de podcast Drie boeken met Erwin Deckers.

of abonneer je hier gratis op de podcast

of via Spotify

Erwin Deckers.jpg

 

“Wat bij mij langzaam is beginnen dagen na het lezen van dit boek, misschien pas na de tweede of derde keer, is dat tijd zò veel belangrijker is dan geld.”

1. Timothy Ferriss: Een werkweek van 4 uur

9789402308723_front.jpg

 

“Mensen die alleen maar achter de cijfers aanhollen, die alleen maar gaan voor de dollars, zo werkt het nu eenmaal niet. Het moet vertrekken vanuit iets waar je echt in gelooft, vanuit een droom, een passie.”

2. Phil Knight: Shoe Dog

9200000051235160.jpg

 

“Dit boek gaat over vandaag, het gaat over hoe mensen vandaag struggelen in hun leven, hoe ze in hun werk aan het zoeken zijn, hoe ze het niet aankunnen en eronderdoor gaan. En dat bleek 2000 jaar geleden ook al het geval te zijn.”

3. Ryan Holiday: The Daily Stoic

9200000060356007.jpg

Luister hier naar de podcast Drie boeken met Erwin Deckers

of abonneer je hier gratis op de podcast

 

De andere auteurs en boeken waarover we het tijdens ons gesprek hadden:

-Howard Stern

-Tim Ferriss: The 4-Hour Body

-Walter Isaacson: Steve Jobs

-Richard Branson

-Ryan Holiday: Ego is the Enemy

 

Links:

Audible

Apple books

de blog van Tim Ferriss

de podcast van Tim Ferriss

 

Redactie voor deze podcast: Katoo De Langhe

Muziek onder deze podcast: Stoned by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com   Music promoted by   https://www.free-stock-music.com   Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)   https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Een gedachte over “drie boeken #28: Erwin Deckers

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s