Chihuahuasaurus

Dinosaurussen zijn het fauna-equivalent van de Eiffeltoren: supergroot, superoud, superduidelijk. De fascinatie van kinderen is ontzaglijk; ze krijgen er niet genoeg van.

Het is dinoweek op school. Er worden dino’s getekend en geknutseld. De kinderen leren welke merken van dino’s er zoal bestonden, hoe gigantisch ze wel waren, welke monsterachtige geluiden ze maakten, wat ze het liefst aten en waarom je ze niet in de dierentuin terugvindt.

“Eén dinosaurus maakte het geluid van een stoomboot papa!” Sinterklaas is nooit ver weg.

Kinderen weten meer over de brontosaurus, de trumposaurus en de tyrannosaurus dan gezond is. Toch zeker voor een dier dat al 30 miljoen jaar uitgestorven is.

Er zijn tekenfilmreeksen waarin schattige dino’s op en neer springen in hun nest en met hun dino-auto’s naar het aangrenzende woud racen om daar een concurrerend dinovolk naar de eeuwige jachtvelden te zenden. Waarbij ze vuur spuwen uit hun bek. Wat volgens mij een aanfluiting is van de reële situatie 200 miljoen jaar geleden. Maar ik kan mij vergissen. Ik was er niet bij.

Er is Jurassic Park en Jurassic World, waarin kwaadaardige dino’s ontsnappen en een hele pretparkbevolking bedreigen – maar iedereen gelukkig gered wordt door de held van dienst. Er zijn tv-reconstructies, tentoonstellingen, er is het museum voor natuurwetenschappen waar de hele meute minstens één keer per jaar naartoe moet.

Ik dacht dat vooral jongetjes zeer vatbaar waren voor het dinovirus. Maar ook bij onze dochter heeft het toegeslagen. Op vakantie in een oord waar volgens de toeristische mythologie fossielen met afdrukken van dinosauruspoten te zien zijn, komt Roos al na anderhalve minuut spelen op het strand luid schreeuwend aangelopen om te melden dat ze een dinosaurusafdruk ontdekt heeft.

Wat na nauwkeurig onderzoek een pootafdruk van een chihuahua blijkt te zijn.

Een chihuahuasaurus bedoel ik. Ik voel de volgende blockbuster in de cinema al komen.

3 gedachten over “Chihuahuasaurus

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s