Tanden poetsen op één been

Onze dochter moet haar tanden poetsen op één been.

Het moet van haar mama. Het is ernstig. Kijk niet naar mij. Ik heb er niks mee te maken.

Nadat ze haar tanden gepoetst heeft, moet ze ook de trap opkruipen op handen en knieën zoals een peuter. Het kind begrijpt er geen hol van, maar doet braaf wat mama zegt, want het is een leuk spelletje en mama weet zeker waarom dat moet.

Fout. Mama heeft geen idee. Mama heeft in de verte iets horen waaien en nu hebben we prijs.

Eerst dacht ik dat het verborgen camera was. Dat is het helaas niet.

Het heet: body mapping. Wellicht bedacht door een Amerikaanse psychiatrische goeroe met veel titels en nog meer fantasie, en nu door een vriendin van mama opgepikt tijdens een sessie. Een sessie met mind in de titel. Masterminding. Mind mapping. Mind blowing. Mind fucking. Verzin het.

De boodschap van de mindsessie: we kunnen onze kinderen slimmer maken als we ze gedurende vier weken een set vaste oefeningen laten doen voor het slapengaan. Ze zullen ook vlotter leren lezen en schrijven. Het heeft met hersenverbindingen te maken. Of zoiets.

De onwaarschijnlijkheid van dit idee wordt exponentieel teniet gedaan door het woord ‘slimmer’ in de titel. Het maakt niet uit hoe van-de-pot-gerukt het klinkt, als het ook maar een friemeltje helpt om ons kind voorsprong te geven op de rest, gaan we ervoor. Allemaal.

Body Mapping dus.

Een andere vriendin heeft het ook geprobeerd bij haar zoon, maar die is er niet ingetrapt. Zoon lachte zijn moeder hartelijk uit toen ze opperde dat hij vanavond op handen en knieën op de trap naar boven zou klimmen. Hij vroeg of alles goed met haar ging, “je doet echt heel raar hoor mama”.

Toen mama benadrukte dat hij daar slim van zou worden, antwoordde zoon: “Maar ik ben toch al slim? Klim jij maar mama! Jij bent heel lief en mooi en ook schattig, maar niet zo slim… Dus hop, klim maar!”

Het gênante is vooral dat onze dochter de oefeningen uitgebreid aan juf en vijfentwintig klasgenootjes zal rapporteren van zodra ze morgen de klas instapt.

Vanaf nu zijn we de familie bodymap. Die hun kinderen de meest krankzinnige oefeningen laat doen om te proberen ze slimmer te maken.

Na het tanden poetsen op één been en de trap opkruipen op handen en knieën, moet onze dochter drie keer heen en weer over ons bed rollen en ten slotte op een rechte lijn naar haar bed stappen zonder naar haar voeten te kijken.

Je denkt dat ik het verzin. Ik verzin het niet. Mindblowing is het.

Ik ga Roos voor alle zekerheid voor het slapengaan ook nog twee blauwe kleurpotloden op haar neus laten balanceren terwijl ze naar Jeroen Meus op televisie kijkt en de hele tijd het woord dompelpomp zegt. Je weet maar nooit.

Mijn dochter wordt burgerlijk ingenieuse met een specialisatie in subatomaire fysica.

Is dat een woord, ingenieuse?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s