De kinderboerderij

De kinderboerderij is een uitstekende uit-tip voor het gezin. Je kan er tijdens zomerweekenden artisanale ijsjes uit de Delhaize eten en genieten van duizenden schreeuwende hooligans. Vandaag zullen we het hebben over de diverse diersoorten op de kinderboerderij.

De geitjes

De geitjes zijn de eerste attractie van de kinderboerderij. De openingsact zeg maar. Ze staan in een wei en zien er stuk voor stuk compleet wanhopig uit. Dat komt omdat iedereen vrij de weide binnenkan om de geitjes te aaien, achterna te rennen, te berijden of te molesteren op een manier naar keuze. Bovendien heeft het aanwezige tuig blijkbaar als opdracht gekregen om de geitjes alles in hun bek te duwen wat er op de kinderboerderij te vinden valt, ook al staat er overal in koeien van letters: GEITJES NIET VOEDEREN.

De konijntjes

Er zijn op het eerste gezicht niet veel konijntjes. Dat komt omdat ze slimmer zijn dan de geitjes en massaal naar de binnenkant van een oude tractorband zijn gevlucht. Daar blijven ze bijna ongrijpbaar voor de honderden gretige kinderhanden. Desondanks slagen sommige snotapen er dankzij hun wilskracht en doorzettingsvermogen toch in om een konijn te vangen en te testen of het kan vliegen, bruikbaar is als stuiterbal of in de bek van een geitje past.

De koe

Er staan schaapjes in een wei en er is ook een koe, die door de stadskinderen met grote ogen bekeken wordt: een loeiend en wandelend karton melk uit de Albert Heyn. Er zijn ook koeien van letters (zie de paragraaf over de geitjes).

De kippen

De kippen van oma heten Chocotoff en Caramel dus deze kippen ook. Soms leggen ze elke dag een ei.

De giraf en de olifant

Onze dochter beweert met 3-jarige stelligheid dat er ook een giraf en een olifant op de kinderboerderij wonen. (de kinderboerderij die zich voor alle duidelijkheid op het Oostvlaamse platteland bevindt, niet op de Soedanese steppe.) Ze houdt vol tot we de hele kinderboerderij twee en een halve keer afgewandeld hebben. Geen giraf. Geen olifant. Wij staan klaar om triomfantelijk ons gelijk in ontvangst te nemen. Dochter loopt gewoon door, neus in de lucht, richting ijsjeskraam.

De snotapen

Het hoogtepunt van de kinderboerderij heeft uiteraard niks met dieren te maken, laat staan met het edele beroep van de boer die het land bewerkt om de bevolking voedsel te verschaffen. Het hoogtepunt is, zoals overal en altijd: de speeltuin. Waar de kinderen na het stoeien met de geitjes, het onthoofden van een konijn en het onverdoofd slachten van een schaap tot rust kunnen komen door met dertien tegelijk op de glijbaan naar beneden te sjezen.

Het bezoek aan de kinderboerderij was deugddoend en educatief. Zo staat het tenminste toch op de website. Ik verlaat het slagveld met een diep gevoel van medelijden voor de dieren, die de rest van de week géén vrijaf hebben, vergeet het: op weekdagen kan je hier met de klas, jeugdvereniging of dansschool op boerderijkamp. Artisanaal en educatief.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s